Sudar titana u Manchesteru: Dogovoren meč Klička i Joshue

Spektakl 10. decembra

Sudar titana u Manchesteru: Dogovoren meč Klička i Joshue

E. Čaušević

Ljubitelji boksa već nekoliko godina s nestrpljenjem očekuju meč između Vladimira Klička i Anthonyja Joshue.

Nakon što je Tyson Fury i zvanični ostao bez svih naslova prvaka u teškoj kategoriji za ove titule borit će se upravo Kličko i Joshua. Od početka se znalo da će se Kličko boriti da vrati ove titule u svoje vlasništvo, ali nije bilo poznato ko e biti njegov protivnik.

U igri su bili Deontay Wilder i Anthony Joshua, a priliku da postane prvak u teškoj kategoriji dobio je Joshua. Danas je potvrđeno da će se ovaj meč održati 10. decembra ove godine u Manchesteru.

Poznato je da je Kličko godinama izbjegavao da se bori protiv Joshue, a mnogi vjeruju da se boji poraza od sjajnog britanskog boksera. Ipak, ovaj put nije mogao da bježi pa ćemo za dva mjeseca gledati pravi spektakl u Manchesteru. Vrijednost ove borbe je nevjerovatnih 30 miliona funti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi