Fury ostaje bez naslova, slijedi još jedan veliki obračun

Joshua protiv Klička

Fury ostaje bez naslova, slijedi još jedan veliki obračun

M. Šljivak

Britanskom bokseru Tysonu Furyju vjerovatno će biti oduzeti naslovi prvaka teške kategorije po verzijama WBO i WBA nakon što je po drugi put odustao od revanša s Vladimirom Kličkom.

Fury je zbog navodne povrede po drugi put otkazao revanš s Ukrajincem i kako nije branio pojaseve gotovo godinu dana, oni će mu vjerovatno biti oduzeti.

Njegovo odustajanje moglo bi nam donijeti još jedan veliki duel. Kličko bi u ring u novembru mogao protiv još jednog britanskog boksera, IBF šampiona Anthonyja Joshue.

On i Kličko bi mogli u ring u borbi za ujedinjenje naslova, što je potvrdio i menadžer Eddie Hearn.

"Razgovarao sam sinoć o tome i ako postoji imalo mogućnosti, borba će se desiti. Vjerovatno u organizacijama imaju dosta toga za srediti, ali AJ je spreman za novembar", istakao je Hearn.

Konačnu odluku će donijeti organizacije, ali izvjesno je da će do kraja godine Fury morati u ring s Kličkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi