Sve je spremno za UFC spektakl!

Sutra prvi event od tri u sedam dana

Sve je spremno za UFC spektakl!

Midhat Šljivak

Najveća svjetska MMA promocija UFC sutra će nakon kraće pauze ponovo krenuti s borbama.

UFC 249 otvara program sjajnim mečevima, a u narednih sedam dana gledat ćemo još dva eventa i to je sasvim sigurno praznik za sve ljubitelje MMA sporta.

Danas je održano vaganje za sutrašnji event u kojem ćemo vidjeti nekoliko spektakularnih borbi.

[twitter]https://twitter.com/danawhite/status/1258797164391784448[/twitter]

Naravno, najveću pažnju privlači duel za privremeni pojas lake kategorije između Tonyja Fergusona i Justina Geathjea. Oni su zadovoljili vagu od 70 kilograma, baš kao i Henry Cejudo i Dominic Cruz koji će se boriti za bantam titulu.

Veliku pažnju privut će i teškaški obračun dvojice strašnih nokautera. U oktagon ulaze Francis Ngannou i Jairzinho Rozenstruik i sigurno da je ova borba ona koja će biti najinteresantnija uz glavnu borbu večeri.

Jedini koji je pao vagu je Jeremy Stephens koji je bio dva i po kilograma teži od Calvina Katara u perolakoj kategoriji do 66 kilograma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti