Svi gledaju, ali niko ne vjeruje u ono što je UFC objavio

Rang-liste izgledaju potpuno smiješno

Svi gledaju, ali niko ne vjeruje u ono što je UFC objavio

M. Šljivak

Najpopularnija MMA organziacija na svijetu UFC objavio je nove rang-liste najboljih boraca svijeta.

Nikome nije jasno na koji način UFC rangira borce jer su prema svemu viđenom u prethodih nekoliko mjeseci ove rang-liste više nego nelogične i smiješne.

Očekivano i zasluženo na vrhu pound for pound liste ja šampion poluteške i teške kategorije Daniel Cormier, a na drugom mjestu je čovjek koji se ne bori više od dvije godine, Conor McGregor.

Uskočio je Irac ispred Demetriousa Johnsona koji je pao za čak četiri pozicije nakon što je izgubio pojas nakon šest godina od Henryja Cejdua. Mighty Mouse sada tek na šestom mjestu.

Conor zato čvrsto drži mjesto iako su iza njega sve sami šampioni. TJ Dillashaw je sada na trećem mjestu, a interesantno je da je šampion lake kategorije Khabib Nurmagomedov osmi, iako McGregor napada njegovu titulu u oktobur.

Doskorašnji prvak svijeta u teškoj kategoriji Stipe Miočić je tek na devetom mjestu i zaista je pravo pitanje šta UFC zapravo boduje?

Bh. borac Mirsad Bektić pao je za jedno mjesto na rang-listi perolake kategorije i sada je deveti izazivač.

POUND-FOR-POUND

1 Daniel Cormier
2 Conor McGregor +1
3 TJ Dillashaw +3
4 Max Holloway -1
5 Georges St-Pierre
6 Demetrious Johnson -4
7 Tyron Woodley
8 Khabib Nurmagomedov
9 Stipe Miocic
10 Robert Whittaker
11 Cris Cyborg
12 Henry Cejudo *NR
13 Tony Ferguson -1
14 Amanda Nunes -1
15 Rose Namajunas

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti