Službeno je! McGregor i Nurmagomedov se bore u oktobru

Mogla bi ovo biti najveća borba u historiji

Službeno je! McGregor i Nurmagomedov se bore u oktobru

Bivši UFC prvak u lakoj kategoriji Conor McGregor imat će šansu 6. oktobra da vrati pojas.

McGregora u akciji nismo vidjeli još od 2016. godine i meča protiv Eddieja Alvareza, a u kavez će ponovo ući krajem ove godine kada će na UFC 229 eventu boriti protiv Khabiba Nurmagomedova.

UFC je saopštio kako su pregovori uspješno okončani, te da će borba biti održana 6. oktobra, a za očekivati je i da bi mogla biti najveća i najprodavanija u historiji.

S druge strane, Nurmagomedov je u profesionalnoj MMA karijeri još uvijek neporažen te je trenutno na impresivnom omjeru 26-0. Dagestanac je ranije najavio kako ima plan za McGregora.

“Želim natjerati ga da se bori, izmoriti ga, i natjerati ga da odustane. To je moja strategija. Ne želim ga završiti rano", poručio je Nurmagomedov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi