"UFC ne želi da pobijedim Khabiba i uništim im investiciju"

GSP sasvim iskren

"UFC ne želi da pobijedim Khabiba i uništim im investiciju"

Midhat Šljivak

"UFC ne želi da pobijedim Khabiba i uništim im investiciju"

To su riječi legendarnog borca Georgesa St-Pierrea koji bi se rado vratio iz penzije za meč protiv neporaženog Dagestanca.

Dugo se spominjala mogućnost organizovanja ove borbe, a GSP je oštar bio prema UFC-u, no iskazao je veliko poštovanje prema Khabibu.

"Želim tu borbu. Meni je to borba za ostavštinu i Khabib je taj tip. Za mene je trenutno on najbolji borac na svijetu, neporažen je i do sada nije pokazao nijednu slabost. Niko dosad nije došao blizu te zagonetke i borba protiv njega mi je zanimljiva", rekao je GSP i uvjeren je kako bi znao nači način da pobijedi Khabiba:

"Postoje područja borbe u kojima sam ja bolj od njega. Brži sam, bolje kontrolišem distancu, brže ulazim u rušenje na otvorenom prostoru. Ukoliko bih zadržao borbu na otvorenom, pobijedio bih".

Ipak, UFC nema namjeru organizovati ovu borbu. GSP vjeruje da i za to zna razloge.

"Vjerovatno ne žele organizovati borbu jer se boje da ga ne pobijedim i i uništim im investiciju", istakao je legendarni Kanađanin.

GSP je otišao u historiju kao jedan od najboljih velteraša svih vremena, ali i sa pojasom prvaka srednje kategorije.

U karijeri je odradio 28 borbi, 26 ih je dobio, a poražen je od Matta Hughesa i Matta Serre.

Sa druge strane Khabib je na omjeru od 27-0, a naredni meč će raditi u septembru protiv Dustina Poiriera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi