Svi pričaju o Jonu Jonesu, ali ovaj momak je ukrao šou spektakularnom završnicom
UFC kao da je čuvao Halla po strani i odjednom su ga nakon dvije godine uvrstili u event

Ryan Hall sjajno završio BJ Penna

Svi pričaju o Jonu Jonesu, ali ovaj momak je ukrao šou spektakularnom završnicom

Midhat Šljivak

UFC 232 event u Inglewoodu donio je zaista spektakularne borbe, a pojaseve su sjajnim predstavama osvojili Jon Jones i Amanda Nunes.

Jones se nakon skandala sa dopingom vratio nokautom protiv Alexandera Gustafssona kojim je ponovo postao šampion poluteške kategorije, dok je Amanda Nunes spektakularno nokautirala Cris Cyborg nakon 50 sekundi.

Ipak, potez večeri viđen je u preliminarnim borbama u duelu Ryana Halla i legendarnog BJ Penna.

Nakon dvije godine Hall se vratio i na spektakularan način je Penna prisilio na predaju već u prvoj rundi nakon fantastičnog napada i heel hookom je završio posao.

Hall je tako vjerovatno završio bogatu Pennovu karijeru. Ovo je 40-godišnjem borcu šesti poraz u nizu, a posljednju pobjedu je upisao još prije osam godina.

Interesantno je svakako da je BJ Penn od Halla prvi poraz doživio predajom i on je sada na omjeru 16-13-2.

Hall je sa druge strane još jednom pokazao veliki kvalitet u grapplingu, a njegov omjer nakon sinoć je 7-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti