"Teško mu je izaći iz svilene pidžame, sada vjerovatno ima oko 170 kilograma"
Foto - EPA

Sauerland o Andyju Ruizu

"Teško mu je izaći iz svilene pidžame, sada vjerovatno ima oko 170 kilograma"

M. Šljivak

Poznati promotor Kalle Sauerland dao je svoje viđenje o budućnosti nekadašnjeg šampiona teške kategorije Andyja Ruiza.


Meksikanac je napravio pravo čudo nakon što je 1. juna u New Yorku postao prvi čovjek koji je pobijedio Anthonyja Joshuu, ali mu je britanski bokser za poraz uzvratio početkom decembra i vratio je naslove.

Kalle Sauerland međutim vjeruje da Ruiza više nećemo gledati u vrhu teške kategorije.

"Ne padam na te gluposti 'nisam trenirao, jeo sam previše i slično'. Da, nabacio je viška kilograma, ali Anthony je morao da istupi sa sjajnom predstavom i tu je kraj priče. Ako se Ruiz zaista glupirao okolo, ne vidim da će se lako vratiti u vrh teške kategorije", govori Sauerland i nastavlja:

"Zaradio je dosta novca i teško mu je sad ostaviti svilenu pidžamu i trčati u 5:30 ujutro. Kupio je 55 Rolls Royceva, veliki ranč i ne vjerujem da će mu život nakon ovoga biti lakši. Ruiz očigledo uživa u trošenju novca".

Komentarisao je i ogromnu kilažu koju je Ruiz imao u meču protiv Joshue. U ring je Meksikanac ušao sa 128kg.

"Vjerovatno sada hoda sa 170 kilograma. Ako zaista mislite da će on nakon poraza kao Joshua otići u dvoranu i raditi kao borac, vjerujte mi da neće"; poručio je Sauerland.

Top Komentari

epa
za 2 godine citamo naslov "Ruiz bankrotirao vidjen u trznom centru kako prosi"
7 0
Adnanos
Kakav Ruiz. Mogu podpisat ovaj tekst.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi