Novac može sve: Arapi sjede i sa užitkom se smiju Amerikancu i Britancu dok se oni dokazuju

Hljeba i igara

Novac može sve: Arapi sjede i sa užitkom se smiju Amerikancu i Britancu dok se oni dokazuju

A. Čaušević

Jake Paul i Tommy Fury verbalno su se sukobili tokom press konferencije za novinare u četvrtak navečer, dok su se bogati Saudijci smijali njihovom performansu.

Dvojica boraca konačno će se sresti u ringu u Diriyah Areni u Saudijskoj Arabiji u nedjelju.

Nije tajna da se Paul i Fury ne vole, stvari su se zahuktale na njihovoj posljednjoj press konferenciji prije borbe.

Paulu, unatoč njegovom ograničenom iskustvu u profesionalnom boksu, ne nedostaje samopouzdanja što je pokazao na konferenciji za novinare kada je protivniku ponudio ponudu sve ili ništa.

"Mislim da ćemo se dogovoriti. Ako pobijediš, platit ću ti dvostruko više nego što ti već plaćam. Ali ako pobijedim, uzet ću sve što ti plaćam. Budući da si tako samouvjeren. Dogovor ili ne", kazao je Paul

Fury je ustao i nije odmah dao Paulu odgovor, umjesto toga rekao je protivniku da sjedne. Paul je zamolio Furyja da još jednom odgovori na ponudu, no Fury nije dao odgovor.

Oglasi

Činilo se da je njegov otac, John, postao umoran od sinovog odugovlačenja i odgovorio je umjesto njega.

"Dogovoreno. Dobili ste dogovor. Sve ili ništa - dobili ste! Dobili ste!" odgovorio je John.

Dvojica boraca su se rukovala i stvari su se zahuktale jer su ih prisutni morali razdvajati, a Paul je tada "bocnuo" svog protivnika jer je dopustio ocu da pristane na dogovor prije njega.

"Tvoj tata je pristao na dogovor prije tebe. Tvoj tata ima više samopouzdanja od tebe. Shvataš da oni ne mogu biti u ringu s tobom? Kad je tvoj tata samo rekao 'dogovoro', rekao si 'zašto si to učinio tata?!'"

Fury na drugoj strani obećao je da će nokautirati Paula u okršaju ovog vikenda u Saudijskoj Arabiji.

A domaćini burbe, bogati Saudijci su dobili ono što su i željeli. Dobru zabavu i dramatične scene. To potvđuje i njihov smijeh tokom rasprave Furyja i Paula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi