Novi borilački sport stiže 27. novembra: Triad Combat privlači veliku pažnju
Foto - Screenshot

Triller pokreće vlastiti borilački sport

Novi borilački sport stiže 27. novembra: Triad Combat privlači veliku pažnju

Midhat Šljivak

Svijet borilačkog sporta iz dana u dan raste po popularnosti, pa tako MMA i boks bez rukavica (Bare Knuckle) privlače veliku pažnju.

Također, na veliku scenu se vraća i boks koji je godinama bio podcijenjen, a dosta je boraca koji su odlučili da promijene borilački sport i da se okušaju u novim izazovima.

Sada će borci imati priliku da se okušaju u još jednom novom takmičenju u kojem će se MMA borci boriti protiv profesionalnih boksera.

Poznati video servis Triller pokrenuo je vlastitu promociju koja će se zvati 'Triad Combat' i već su za 27. novembar zakazali prvu borbu sa poprilično velikim imenima.

U borbi će se naći nekadašnji izazivač za titulu svjetskog prvaka u boksu, Bugarin Kubrat Pulev, te legendarni MMA borac i UFC šampion Frank Mir.

Borci će se boriti ručnom tehnikom i sa malim rukavicama. Udarci nogama i laktovima nisu dozvoljeni, ali ono što 'novi sport' razliku je od boksa je činjenica da su dozvoljeni udarci tokom klinča.

Oglasi

Runde će trajati po dvije minute, a borilište će imati obluk trokuta.

Triller je za svoj prvi event 27. novembra u Arlingtonu spremio ove borbe:

Frank Mir vs. Kubrat Pulev

Matt Mitrione vs. Alexander Flores

Mike Perry vs. Sakio Bika

Derek Campos vs. Brian Vera

Albert Tumenov vs. Scott Sigmon

Steven Graham vs. Henry Gigliotti

Alexa Culp vs. Angelina Hoffschneider

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi