Uznemirujući snimak: Turski MMA borci heroji u Beču nakon terorističkog napada

Spasili život policajcu i starijoj gospođi

Uznemirujući snimak: Turski MMA borci heroji u Beču nakon terorističkog napada

E. Čaušević
Teme:

U centru Beča sinoć se desio teroristički napad u kojem su poginule četiri osobe uključujući i napadača.

Napadač je porijeklom iz Albanije, a rođen je 2000. godine, te mu je prije nekoliko mjeseci zabranjen odlazak u Siriju. U centru Beča sinoć se dešavao pravi haos, a u centru pažnje nakon svega našli su se turski MMA borci Mikail Ozen i Recep Tayyip Gultekin.

Turski MMA borci postali su heroji nakon sinoćnjeg napada jer su spasili život policajcu i starijoj gospođi. Oni su začuli pucnjeve i krenuli prema mjestu gdje se sve to dešavalo.

Kada su stigli vidjeli su ranjenu ženu koju su odveli u obližnji restoran, a nakon toga su ponovo krenuli u misiju spašavanja. Došli su u bliski susret s teroristom, a Gultekina je čak i ranio.

"Terorist je u mene uperio oružje i tada sam se bacio na zemlju i pokušao se prevrtati. Jedan metak me pogodio u desnu nogu i srećom to nije neka velika rana. Ušli smo u automobil našeg prijatelja i otišli u policiju da kažemo šta je bilo", rekao je Gultekin.

Dok su se vozili spazili su ranjenog policajca kojeg su odnijeli do vozila Hitne pomoći. Na snimku se vidi detalj kada terorista puca u MMA borce i pogađa jednog od njih u nogu.

"Rana na nozi nije bila velika i nisam htio da idem u bolnicu jer nisam htio biti teret. Očekivao sam veliki broj ranjenih zbog sukoba i nisam htio da zauzimam nekome mjesto. Metak je u nozi još uvijek i tek treba da idem u bolnicu", dodao je Gultekin.

Top Komentari

JointUnion87
I ovo su muslimani, da se zna. Zasto OVO ne bi trebalo biti pravo lice Islama? Pomagati nemocnim i neduznim?
16 2
BiHScout
ovo su muslimani ono su zivotinje
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi