UFC borac u obračunu protiv goropadi od 600 kilograma

Nevjerovatno

UFC borac u obračunu protiv goropadi od 600 kilograma

Midhat Šljivak

MMA legenda i nekadašnji član UFC-a Donald 'Cowboy' Cerrone izazvao je na 'borbu' goropad od preko 600 kg. Bik 'Twisted Steel' vlasništvo je šefa UFC-a Dane Whitea i 'Cowboy' ima namjeru da ga jaše i pobijedi.

Šef UFC-a Dana White prihvatio je izazov nekadašnjeg borca Donalda 'Cowboya' Cerronea. Pružit će mu šansu da jaše njegovog bika imena Twisted Steel i ako izdrži osam sekundi dobit će 100.000 dolara.

Cerrone je nedavno gledao kako ova goropad od preko 600 kilograma uništava profesionalnog jahača bikova za samo dvije sekunde. Ipak, smatra da bi on uspio pobijediti i uputio je jasan izazov Dani Whiteu.

Šef UFC-a je izazov prihvatio. Obećao je nagradu Cowboyu od 100.000 dolara ako izdrži osam sekundi.

"Cowboy ga je prozvao u MSG-u. Profesionalni jahač bikova je izdržao dvije i po sekunde i stvari stoje ovako. Ako ga budeš jahao dat ću 50.000 dolara u dobrotvorne svrhe po tvom izboru, a ako izdržiš osam sekundi, dobijaš 100.000 dolara. 18. maj, AT&T stadion, Dallas - Texas, Cowboy Cerrone protiv Twisted Steela", poručio je Dana White.

Oglasi

Petogodišnji bik je imao 34 'bitke' za sada. Samo trojica ljudi su izdržala duže od tri sekunde, ali Cerrone je uvjeren da to može napraviti.

"Nikad nisam odbio borbu. Vjerujem da ću ga provesti kroz pakao", poručio je Cerrone.

40-godišnji borac apsolutna je legenda mješovitih borilačkih vještina. U karijeri, koju je okončao 2022. godine, odradio je 55 borbi i ima čunak od 36 pobjeda, 17 poraza i dva no contest meča.

Karijeru je završio sa šest vezanih poraza uz no contest meč protiv Nika Pricea koji je pao na doping testu.

U decembru 2015. godine borio se i za pojas UFC-a lake kategorije, no izgubio je od Rafaela dos Anjosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi