Tyron Woodley odbranio naslov UFC prvaka

UFC 228

Tyron Woodley odbranio naslov UFC prvaka

Midhat Šljivak

Tyron Woodley odbranio je naslov UFC prvaka velter kategorije pobjedom nad Englezom Darrenom Tillom prekidom u drugoj rundi.

Iako je šampion ušao kao blagi autsajder u odnosu na Tilla još jednom je pokazao kako je još uvijek nedodirljiv u ovoj kategoriji i engleskoj zvijezdi je gušenjem završio u drugoj rundi.

Woodley je deklasirao neporaženog Tilla. Statistika značajnih udaraca bila je 57-0 za šampiona, a kada je Englez u drugoj rundi krenuo naprijed, uslijedila je kontra. Till se našao na podu, a Woodley ga gušenjem uspijeva natrjerati na predaju.

Ostali mečevi na UFC 228 su privukli također veliku pažnju. Jessica Andrade je brutalno nokautirala Karolinu Kowalkiewicz u prvoj rundi, a do sjajnog nokauta je u glavnom dijelu večeri došao i Abdul Razak Alhassan protiv Nika Pricea.

Brandon Davis predao je meč sjajnom Zabitu Zabit Magomedsharipovu u drugoj rundi, a Jimmie Rivera je savladao Johna Dodsona sudijskom odlukom.

Nevjerovatnu dominaciju prikazala je Tatiana Suareza koja je doslovno uništila Carlu Esparzu i sudija je na 30 sekundi do kraja morao da prekine meč.


UFC 228 rezultati:

Tyron Woodley def. Darren Till - SUB (R2 4:19)
Jéssica Andrade def. Karolina Kowalkiewicz – KO (R1 1:58)
Zabit Magomedsharipov def. Brandon Davis – SUB (R2 3:46)
Jimmie Rivera def. John Dodson – jednoglasna odluka
Abdul Razak Alhassan def. Niko Price – KO (R1 0:43)

Tatiana Suarez def. Carla Esparza – TKO (R3 4:33)
Aljamain Sterling def. Cody Stamann – SUB (R2 3:42)
Geoff Neal def. Frank Camacho – KO (R2 1:23)
Darren Stewart def. Charles Byrd – TKO (R2 2:17)

Diego Sanchez def. Craig White – jednoglasna odluka
Jim Miller def. Alex White – SUB (R1 1:29)
Irene Aldana def. Lucie Pudilová – podijeljena odluka
Jarred Brooks def. Roberto Sanchez – podijeljena odluka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi