Tyson Fury nokautirao i  Cunninghama

Britanac ruši sve pred sobom

Tyson Fury nokautirao i Cunninghama

M. Maksimović

Tyson Fury puno priča, prijeti u posljednje vrijeme, ali i pobjeđuje. Prije par dana je izjavio kako će ostaviti boksa ukoliko ne pobjedi Stevea Cunninghama. Britanac je bio precizan, rekao je ''Ako ga ne zaustavim i ne nokautiram, ostavit ću se boksa''. I pobjedio je, nokautom u sedmoj rundi. 

Steve ''USS'' Cunningham je uzdrmao Britanca opasno u drugoj rundi, Fury je završio u u nokdaunu, ali se vratio. Narednih par rundi je bilo ravnopravno prije nego što je Fury desnicom pogodio žestoko Cunninghama.

 

Tyson je nakon ovog meča svoj skor popravio, pa je sada ima 21 pobjedu iz isto toliko mečeva, njih 15 je zaključio nokautom. Ovaj meč bio je eliminacijski za status izazivača prvaka po IBF-u.

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.