Tyson Fury upisao novu pobjedu

U meču za status izazivača

Tyson Fury upisao novu pobjedu

M. Maksimović

Tyson Fury nastavlja probijati svoj put do braće Klitschko. U dvadesetom meču je pobjedio u Belfastu Kevina "Kingpina" Johnsona, odlukom sudija na poene. Iako je završeno na poene, dileme u ovom meču nije bilo. 

Fury je od početka kontrolisao meč. Johnson je do meča u Belfastu na svom kontu imao 28 pobjeda i dva poraza od kojih je prvi doživio u meču sa Vitalijem Klitschkom prije tri godine.I tada je probao defanzivnom taktikom iznenaditi Ukrajinca, ali nije uspio.Probao je identičnom taktikom i protiv Furyja, ali je opet poražen.Sudije su jednoglasno bile na strani Furyja, dvojica su meč bodovala 119:108, dok je treći dao prednost 119:110.

 

Meč koji je održan u Odyssey Areni u Belfastu je bio eliminacijski u teškoj kategoriji verzija WBC, za mjesto izazivača svjetskog prvaka. Međutim, teško da možemo očekivati meč između Vitalija i Furyja u nekoj bliskoj budučnosti.Sljedećeg mjeseca je na rasporedu još jedna eliminacijska borba u kojoj će rukavice ukrstiti Chris Arreola i Bermane Stiverne u Galen Centru u Los Angelesu. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.