Tyson mu odgrizao dio uha, a on ga oba puta pobijedio: "Svi imaju plan dok ih ne napadneš"

Holyfield se nije plašio Mikea

Tyson mu odgrizao dio uha, a on ga oba puta pobijedio: "Svi imaju plan dok ih ne napadneš"

E. Škorić

Evander Holyfield je jedan od najvećih rivala Mikea Tysona iz devedesetih godina.

Holyfield je dva puta pobjeđivao Tysona, prvo 1996. godine tehničkim nokautom nakon 11 rundi, a godinu dana kasnije pobjeda mu je pripala jer je Mike diskvalifikovan zbog ugriza protivnika za uho u trećoj rundi.

Holyfield je sada objasnio na koji način je uspio da parira Tysonu.

"Uvijek sam volio da idem naprijed. Svi su mislili da ću pobjeći od Mikea, ali ja sam želio da zna da nigdje ne idem. To je bila velika stvar. Osjećam sam se da imam brže ruke od Mikea, osjećao sam da imam doseg. Moram ga udariti nekoliko puta, a kada kreneš da udaraš ljude, oni počnu da se mijenjaju", izjavio je 57-godišnji Holyfield.

"Mike je čak i sam rekao da 'svi imaju plan dok ih ne napadneš'. Ja sam jedan od onih boraca koje su puno puta pogodili snažnim udarcem, ali mogu to da podnesem. Jednostavno, Mike nije često bivao pogođen jer su ga se ljudi plašili, a ja sam znao da ga moram napasti. Umjetnost igre je bila dati mu do znanja da je ovoga puta odabrao pogrešnu osobu", zaključio je slavni bokser.

Holyfield je u karijeri odradio 57 borbi, od čega je 44 pobijedio, deset izgubio, dvaput remizirao, a jednom je meč prekinut. Što se tiče Tysona, on je čak 50 puta odlazio iz ringa kao pobjednik, a izgubio je samo šest puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi