Čovjek koji je završio Tysonovu karijeru radi kao drvosječa: Rušim stabla, čistim snijeg...

Kevin McBride uživa u penziji

Čovjek koji je završio Tysonovu karijeru radi kao drvosječa: Rušim stabla, čistim snijeg...

Midhat Šljivak

Kevin McBride je 2005. godine okončao veliku karijeru legendarnog Mikea Tysona.

Irski bokser je 11. juna 2005. godine pobijedio Tysona prekidom u šestoj rundi i na taj način je završena karijera najmlađeg prvaka svijeta u historiji teške kategorije.

McBride s druge strane karijeru okončao šest godina kasnije. Nije previše novca uzeo od boksa, pa se morao okrenuti drugim izvorima zarade.

Danas živi u SAD i radi kao drvosječa, no uživa u Bostonu sa suprugom i dvoje djece.

"Radim kao drvosječa. Rušim stabla, čistim snijeg i slično. Moj posao je da pokupim stvari i sklonim ih. S tim poslom sam apsolutno sretan", priča za Daily Mail nekadašnji bokser i sjeća se meča protiv čuvenog Tysona.

"Uvijek kad ga spominju govore i o momku koji ga je posljednji pobijedio. To mi se dopada. Ne gledam često naš meč, ali nedavno sam na Facebooku pogledao snimak. Snovi se ostvaruju, zar ne?", govori McBride.

Ipak, iako nije zaradio previše novca McBride tvrdi da je velika stvar bila smo biti u ringu s takvim bokserom.

"Velika stvar je samo i biti u ringu s Tysonom, a kamoli pobijediti ga. Znao sam da to nije bio pravi Mike, ali sam ga pobijedio. Sjećam se kada me je udario u šestoj rundi. Bilo je to toliko jako da sam osjetio vilenjake kako udaraju bubnjeve u mojoj glavi. Pitao sam ga, je li to sve što možeš. Uhvatio mi je ruku i pokušao ju je slomiti", priča McBride.

Imao je Tyson pokušaj ugriza i protiv njega.

"Osjetio sam nešto nakon tih provokacija. Pokušao mi je odgristi bradavicu i hvala Bogu da je imao gumu za zube, jer bih danas bio Irac s jednom bradavicom".

Irac je profesionalnu karijeru okončao sa omjerom od 35 pobjeda, 10 poraza i jednog neriješenog rezultata. Većina poraza je stigla na samom kraju karijere.

Top Komentari

Bazarich
A ja snimka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi