Tyson naredni protivnik Vladimira Klička

Tyson naredni protivnik Vladimira Klička

M. Šljivak

Vladimir Kličko je u subotu uspješno odbranio titule u četiri verzije WBA, IBF, IBO i WBO protiv Tonyja Thompsona, a već danas je najavio svoju novu borbu koja će se održati 2013. godine.

Nepobjedivi Vladimir rukavice će ukrstiti sa britanskim bokserom Tysonom Furyjem, koji dosad u karijeri nema niti jedan izgubljeni meč u devetnaest profesionalnih borbi.

Ovaj 23-godišnji Britanac visok je čak 206 centimetara,  a od svojih 19 mečeva 14 ih je završio knockoutom. Posljednju je zabilježio upravo u subotu kada je u meču za WBO Interkontinentalnu titulu tehničkim knockoutom u petoj rundi savladao Amerikanca Vinnyja Maldonada.

Nakon što je Vladimir objavio kako je Fury njegov naredni protivnik, oglasio se i mladi Britanac.

"Mislim da mogu da dobijem meč. Vladimir se nije borio sa nekim kao što sam ja. Nikada niste vidjeli borca kao što sam ja. Ja sam jedinstven. Imam ambicihe, mladost, snagu i odlučnost", rekao je Fury.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.