Tysonov epski izlazak u ring: Jednostavni natpis na majici koji je protivnika "ubio u pojam"

Prošlo je 20 godina

Tysonov epski izlazak u ring: Jednostavni natpis na majici koji je protivnika "ubio u pojam"

A. Čaušević

Mike Tyson je jedan od najkarizmatičnijih boksera u historiji, a posljednjih sedmica u centru pažnje je zbog njegove nagle transformacije. 

Tyson se profesionalnog boksa oprostio 2005. godine kada ga je pobijedio Kevin McBride, a još uvijek je najmlađi šampion u teškoj kategoriji.

Čelični Mike je svojevremeno bio suspendovan na 15 mjeseci nakon što je tokom borbe odgrizao komadić uha Evanderu Holyfieldu, a u ring se vratio u januaru 1999. godine.

Tada je za rivala imao Francoisa Bothu, boksera iz Južnoafričke republike. Još uvijek se pamti način kako je Tyson ušao u ring.

Okružen svojim tjelohraniteljima Tyson je nosio crnu majicu na kojoj je bila ispisana vrlo jednostavna poruka njegovom rivalu: "Budi realan".

Meč je trajao pet rundi i okončan je nokautom. Botha je bio i više nego dobar u prve četiri runde, ali ga je Tyson nokautirao iako je južnoafrikanac činio sve da ustane. 

Top Komentari

Ivica_Osim8
Dmx intro najjaci ikad
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti