Furyjev otac isprozivao Mikea Tysona: "Pa, i ja bih ga nokautirao jer sam u boljoj formi"

Savjetovao legendarnog boksera

Furyjev otac isprozivao Mikea Tysona: "Pa, i ja bih ga nokautirao jer sam u boljoj formi"

E. Čaušević

Otac Tysona Furyja, John, ponovo se našao u centru pažnje javnosti nakon što je otvoreno počeo prozivati Mikea Tysona.

Iron Mike je oduševio sve odlukom da ponovo počne trenirati, te zaista izgleda fantastično s obzirom da već ima 53 godine. Špekuliše se da bi se mogao vratiti u ring, a on je priznao da mu je cilj da boksuje jedino mečeve u humanitarne svrhe.

Oko Tysonovog povratka u ring govorio je i John Fury koji je inače otac aktuelnog svjetskog prvaka Tysona Furyja. John je prozvao Tysona zbog priča da se želi vratiti u ring, te mu je poručio da bi ga i on nokautirao ako se to desi.

"Volio bih da se to desi jer sam svom sinu dao ime po njemu. Međutim, on je u lošoj formi jer 20 godina nije uopšte trenirao kako treba. Mogu reći da sam ja u boljoj formi od njega jer bez problema i danas trčim dnevno po deset kilometara", počeo je John Fury i nastavio.

"Sigurno je da bih ja izdržao meč protiv njega i nokautirao ga jer sam u boljoj formi. Živio sam mnogo bolje što se zdravlja tiče od njega i njegovo tijelo više nije u stanju kao nekada. Drago mi je što se brine konačno za svoje tijelo, ali priče oko povratka u ring su smiješne".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi