UFC 200: Povratak legende i veliki izazovi za prvake

Najveći program u povijesti

UFC 200: Povratak legende i veliki izazovi za prvake

M. Šljivak

Velike borbe donijeće UFC na svom jubilarnom 200. izdanju.

Za juli je planiran ovaj veliki događaj na kojem bismo u jednoj noći mogli gledati nekoliko borbi za naslove, ali i vrhunske predborbe.

Meč večeri bi trebao donijeti odbranu naslova prvaka u perolakoj kategoriji za Conora McGregora.

Irac će za rivala vjerovatno imati Frankieja Edgara (20-4-1), koji već dugo čeka svoju šansu. Edgar je u nizu od pet pobjeda i iz UFC-a su najavili da će upravo on biti rival McGregoru

Još jedna velika borba u perolakoj kategoriji bi se mogla dogoditi iste večeri. Nekadašnji prvak Jose Aldo, kojem je Conor oduzeo naslov, imaće borbu za izazivača, a njegov rival bi mogao biti sjajni 24-godišnji Max Halloway.

Halloway je u nizu od osam uzastopnih pobjeda i meč s Aldom bi mu mogao najveći izazov u karijeri, iako je ranije poražen od Conora McGregora.

Povratak legendarnog Georgesa St. Pierrea

Veliki povratak na scenu bi na UFC 200 mogao imati legendarni Kanađanin Georges St. Pierre.

Iako se nije borio gotovo tri godine, St. Pierre bi odmah dobio šansu za naslov prvaka, jer je napustio UFC kao šampion velter kategorije. 

Aktuelni prvak je Robbie Lawler, koji usprkos činjenici da je šampion, ne bi bio favorit protiv legende ovog sporta.

Nate Diaz je nedavno šokirao Conora McGregora, a u julu bi mogao dobiti šansu da napadne naslov u lakoj kategoriji. 

Aktuelni šampion Rafael Dos Anjos nije se za naslov borio u martu protiv McGregora, a na UFC 200 će dobiti veoma nezgodnog rivala u borbi za pojas. Nate Diaz je svakako veliki izazov, posebno kada ozbiljno shvati borbu.

UFC 200 će nam vjerovatno donijeti najjači event ikad, a uskoro bi ova organizacija mogla i službeno potvrditi neke od borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi