Šampioni nedodirljivi za izazivače, Pereira utišao 'pričalicu', legenda otišla u penziju

UFC 276

Šampioni nedodirljivi za izazivače, Pereira utišao 'pričalicu', legenda otišla u penziju

M. Šljivak

UFC 276 u Las Vegasu nije nam donio nove šampione u perolakoj i srednjoj kategoriji.

Israel Adesanya nastavio je dominaciju u srednjoj kategoriji, a ovog puta je jednoglasnom odlukom sudija (49–46, 49–46, 50–45) pobijedio Jareda Cannoniera.

Prelako je šampion po peti put odbranio naslov. Nije to bilo previše atraktivan nastup, ali je odrađen perfektno i pojas je još tu.

Alexander Volkanovski ostao je šampion perolake kategorije. Po treći put je Australac pobijedio Maxa Hollowaya koji je ovaj put bio neprepoznatljiv i sva tri suca su šampionu dala sve runde (50-45).

Holloway odavno nije bio ovako loš. Volkanovski je dominirao i na kraju zasluženo odbranio naslov.

Alex Pereria je u prvoj rundi uspavao Seana Stricklanda sjajnom kombinacijom i začepio je usta ovoj pričalici. Tako je vjerovatno osigurao mjesto novog izazivača Israela Adesanye.

Bryan Barberena tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio je Robbieja Lawlera, a duel Pedra Munhoza i Seana O'Malleya proglašen je kao 'no contest' nakon prsta u oko kojeg je u drugoj rundi dobio Munhoz i nije mogao nastaviti meč.

Treba istaći da je bogatu MMA karijeru završio Donald 'Cowboy' Cerrone. On je poražen u drugoj rundi od Jima Millera predajom i otišao je u penziju s omjerom 36-17-2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi