UFC borac priznao korištenje dopinga

Bivši prvak na stubu srama

UFC borac priznao korištenje dopinga

Još jedan UFC borac pao je na doping testu. Brazilac Lyoto Machida priznao je korištenje nedozvoljenih sredstava te je njegova borba protiv Dana Hendersona otkazana samo nekoliko dana prije početka UFC on FOX 19.

Tako će Henderson dobiti novog protivnika, ali i dalje nije poznat event na kojem će nastupiti.

"Machida je sve priznao i rekao kako nije bio upućen u situaciju, odnosno nije znao da uzima supstancu koja je zabranjena. USADA će odraditi do kraja rezultate te se pobrinuti za sve potrebne akcije oko toga", stoji između ostalog u saopštenju UFC-a.

UFC on FOX 19 na programu je 16. aprila, a mjesto održvanja je Amalie Arena u Tampi. Event predvodi borba između Evansa i Teixeire, a na main cardu naće se još dueli između Rose Namajunas i Tecie Torres, odnosono Khabiba Nurmagomedova i Darrella Horchera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi