UFC fanovi dobijaju borbu koju žele vidjeti
(Foto: EPA)

DC brani pojas protiv Miočića

UFC fanovi dobijaju borbu koju žele vidjeti

M. Šljivak

Predsjednik UFC-a Dana White donio je večeras velike vijesti za sve ljubitelje MMA sporta.

Nekadašnji šampion Stipe Miočić vjerovatno će dobiti šansu da vrati pojas kojeg je u julu prošle godine izgubio od Daniela Cormiera nokautom u prvoj rundi.

DC je tada šokirao vatrogasca iz Clevelanda i odnio mu pojas, kojeg je ovaj tri puta itekako dominantno branio.

Miočić će prema svemu sudeći dobiti novu šansu za titulu. Potvrdio je to Dana White nakon što su ga pitali je li naredni DC-jev protivnik Brock Lesnar.

"Nisam razgovarao sa Brockom. Nemamo nikakvu borbu spremnu za njega u ovom trenutku. Prva borba za DC-ja mogao bi biti Stipe Miočić", istakao je White.

Ovo je svakako razveselilo sve MMA fanove. Mnogi smatraju da je Miočić zaslužio revanš jer je jedan od najboljih teškaša u povijesti, ali je kečerska zvijezda Lesnar konstantno bio u pregovorima ispred njega.

Borba DC - Miočić II mogla bi se desiti već za nekoliko mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi