Mioćić se konačno ponovo bori: Ništa od UFC-a, vatrogascu na megdan dolazi policajac
Foto: ufc.com

Bivši UFC-ov prvak odlučio pomoći

Mioćić se konačno ponovo bori: Ništa od UFC-a, vatrogascu na megdan dolazi policajac

Stipe Mioćić će se konačno ponovo boriti. Ipak, nije stigao željeni poziv od UFC-a, niti ga je uspjela angažovati neka velika rivalska organizacija, poput Bellatora.

Miočić će se boriti 27. aprila na priredbi Fight 2 Win u Celevaldnu.

Bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji neće zaraditi niti jedan dolar od svoje sljedeće borbe s obzirom da će njegov čitav honorar ići u fond pomoći porodicama poginulih vatrogasaca.

Podsjetimo, Stipe Miočić nikada nije "batalio" svoj posao vatrogasca, pa je aktivni član službe bio i u vrijeme dok je bio u vlasništvu šampionskog pojasa.

Njegov protivnik u Clevelandu će biti Aaron Howard, policajac. Tako će njihova borba predstavljati okrašaj vatrogasca i policajca.

Miočić je prošlog ljeta izgubio pojas pošto ga je nokautirao Daniel Cormier. Od tada mu UFC nije dao šansu za revanš, šansu da vrati pojas u svoj posjed.

Prema mnogima, Miočić je neopravdano zapostavljen od UFC-a u svakom pogledu...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi