UFC: Maija bolji od Masvidala, Edgar nokautirao Rodrigueza

UFC 211 u Dallasu

UFC: Maija bolji od Masvidala, Edgar nokautirao Rodrigueza

D. Rakanović
Teme:

Prva borba glavnog dijela večeri UFC 211 u Dallasu bila je između Davida Brancha i Krzystofa Jotka u srednjoj kategoriji. 

Na kraju je slavio Amerikanac Branch podijeljenom odlukom sudija (29-28, 28-29, 29-28). 

Nakon toga u oktagon su ušli Frankie Edgar i Yaira Rodrigueza u pero kategoriji. 

Stari lav Frenkie Edgar izdominirao je nadolazeću zvijezdu Yaira Rodrigueza. Edgar nije išao na razmjenu udaraca, nego na taktiku rušenja i u potpunosti izdominirao u obje runde koliko je borba trajala. 

Borba je na kraju prekinuta u pauzi između druge i treće runde iz medicinskih razloga. Rodriguezovo oko bilo je natečeno, pa je Edgar slavio tehničkim nokautom. 

U narednoj borbi u oktagon su izašli Demian Maia i Jorge Masvidala u velter kategoriji. 

Maia je odmah na početku prve runde demonstrirao ono što najbolje zna. Srušio je Masvidala u parter. Njegova taktika je kroz cijeli meč bila ista i nije htio riskirati borbu u stojećem položaju.

Maia je imao nula udaraca s distance u borbi na nogama, dok je Masvidal imao čak 11 udaraca. 

Ipak, Maija je posao odradio u parteru tokom prve i posljednje runde i slavio je pobijeljenom odlukom sudija  (29-28, 28-29, 29-28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi