UFC pravi veliku nepravdu: Conor i Cowboy za Khabibov pojas?
Conor McGregor je bez ikakve dileme miljenik UFC-a. Njegove borbe prodaju najviše prenosa, pa nije ni čudo što će ovo biti borba za titulu (Foto: EPA)

Cerrone najavio

UFC pravi veliku nepravdu: Conor i Cowboy za Khabibov pojas?

Midhat Šljivak

Donald "Cowboy" Cerrone otkrio je kako će se protiv Conora McGregora boriti za privremeni pojas prvaka lake kategorije.

Cerrone (35-11) je u seriji od dvije pobjede. U januaru je pobijedio Alexandera Hernandeza, a zatim mu se ponudio Conor McGregor.

UFC je zainteresovan za organizaciju ove borbe, a ona će, kako stvari stoje biti za privremeni pojas lake kategorije, kojeg drži Khabib Nurmagomedov.

Dagestanac je najavio da će mu pojas vjerovatno biti oduzet jer se nema namjeru boriti dok njegovim kažnjenim kolegama ne istekne suspenzija.

Međutim, niko nije slutio da će se za pojas boriti Cerrone i McGregor, što je Cowboy javno objavio.

"Dobre vijesti Notorious. Izgleda da ćemo se boriti za privremenu titulu lake kategorije", napisao je Cerrone na Instagramu.

View this post on Instagram

Good News @thenotoriousmma looks like we get to fight for 155 Interim Title 🇺🇸vs🇮🇪 @properwhiskey vs @budweiser

A post shared by Donald Cerrone (@cowboycerrone) on

UFC se još uvijek nije oglasio u ovom slučaju. Ipak, ako ova borba bude za titulu, to će sigurno dovesti do revolta velikog broja boraca lake kategorije među kojima su Tony Ferguson, Dustin Poirier i drugi...

Khabib najavio da će mu biti oduzet pojas

Zbog haosa nakon meča sa Conorom McGregorom u oktobru prošle godine, Khabib Nurmagomedov je kažnjen suspenzijom od devet mjeseci i pola miliona dolara, a njegove kolege Zubaira Tukhugov i Abubakar Nurmagomedov su suspendovani na godinu dana.

Khabib je nakon tega istakao da se nema namjeru više ikad boriti u Nevadi, a također ne želi da se bori dok suspenzije ne isteknu njegovim saborcima.

To znači da The Eagle u oktagon neće prije oktobra ove godine, a činjenica da se odbija boriti značiće i oduzimanje pojasa, te UFC planira borbu za privremenog prvaka lake kategorije.

"U Nevadi su droga, prostitucija i kockanje legalni. Mislim da oni prvo trebaju raditi na sebi. Moj pojas? Bilo je boraca koji su dugo pauzirali, pa im on nije oduzet. Ja sam se spreman boriti, ali Komisija Nevade mi zabranjuje", rekao je Khabib, te je dodao:

"Vjerujem da će organizovati borbu za privremenog prvaka. Vjerovatno će to biti duel Dustin Poirier - Tony Ferguson. Ko god pobijedi postaće privremeni prvak, a onda će se na kraju godine boriti protiv mene za pravi pojas. Nisam siguran u to, ali to je realna opcija", rekao je Khabib.

Dagestancu je po ugovoru sa UFC-om ostala još jedna borba i za sada se ne nazire nikakav dogovor o novom ugovoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi