UFC spektakl već na otvaranju 2018. godine

Miočić brani naslov protiv Ngannoua

UFC spektakl već na otvaranju 2018. godine

M. Šljivak

Stipe Miočić braniće pojas UFC prvaka teške kategorije protiv Francisa Ngannoua 20. januara, potvrđeno je od američkih medija.

Kamerunski borac proteklog vikenda je nokautirao Alistaira Overeema i nakon toga mu je UFC osigurao napad na titulu koju već godinu i po drži Miočić.

Ovu vijest su potvrdili američki mediji. Dvojac će se naći u oktagonu 20. januara i sigurno je da nas čeka pravi spektakl dvojice velikih udarača.

Ngannou se tek nedavno pojavio na velikoj sceni. Do prije nekoliko godina je bio beskućnik na ulicama Pariza, ali je uspio da se prođe kroz sve nevolje i da dođe do samog vrha borilačkog sporta.

U karijeri je Kamerunac odradio 12 borbi. Doživio je jedan poraz i to u drugom meču karijere. Ipak, nakon toga je dominirao protiv svih, te će 20. januara imati najveću šansu u karijeri.

Stipe u profesionalnoj karijeri ima 17 pobjeda i dva poraza i mnogo više iskustva koje će ga sigurno staviti kao favorita u borbi sa Ngannouom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi