UFC spremio novog protivnika McGregoru, ali ponuđena mu je i nova borba u boksu
Conor McGregor je od borbe sa Floydom Mayweatherom zaradio više od 100 miliona dolara. Sasvim sigurno da mu boks može ponuditi mnogo više novca (Foto: EPA)

Irac se vraća u ring?

UFC spremio novog protivnika McGregoru, ali ponuđena mu je i nova borba u boksu

M. Šljivak

Conor McGregor uskoro će saznati kaznu za nerede izazvane u meču sa Khabibom Nurmagomedovim, ali će sasvim sigurno najveća MMA zvijezda uskoro ponovo u oktagon.

Irac bi, prema određenim najavama, za novog protivnika u lakoj kategoriji UFC-a trebao imati Donalda Cerronea.

Cowboy se nakon pobjede nad Mikeom Perryjem vraća u laku kategoriju, a UFC navodno sprema njegov okršaj sa Conorom.

Međutim, to nije sve. Poznati promotor Eddie Hearn tvrdi da bi Conor mogao ponovo i u bokserski ring i to protiv starog neprijatelja Paulieja Malignaggija.

Malignaggi je Conoru bio sparing partner, ali su postali veliki neprijatelji nakon što je objavljen snimak na kojem ga McGregor nokautira.

Od tog trenutka padaju teške riječi sa obje strane, a Hearn je spreman da organizuje njihov meč.

"Rekao sam Malignaggiju da bih želio da odradimo ovo. Dobili bismo ogroman novac, a isto sam poručio i momcima koji se brinu za karijeru Conora McGregora", rekao je Hearn.

McGregor je izlet u svijet boksa imao u augustu 2017. godine kada je tehničkim nokautom poražen od Floyda Mayweathera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti