UFC Stipi Miočiću oduzima naslov prvaka?

Zbog navodnog izbjegavanja borbe s Cormierom

UFC Stipi Miočiću oduzima naslov prvaka?

Američkom borcu hrvatskih korijena Stipi Miočiću UFC bi mogao oduzeti naslov prvaka u teškoj kategoriji. 

Miočić se nije borio od avgusta prošle godine kada je pobijedio Daniela Cormiera i vratio titulu teške kategorije UFC-a u svoj posjed. Tada je Miočić doživio ozljedu oka pa se odužio njegov povratak u oktogon, a kada se nova borba trebala dogovoriti dogodila se pandemija koronavirusa.

"Teško da ću se boriti u avgustu. Možda borba bude moguća pred kraj godine. Nemam pojma o čemu priča. Pa cijeli Ohio je zatvoren. Što on želi? Nemam kavez, sparing partnera, ništa. Potreban mi je puni trening-kamp kako bih uhvatio ritam. Nije normalno da ulazim u trening-kamp bez ikakvog treninga. A trenirati ne mogu nigdje. Ne izbjegavam ga, borit ćemo se, ali ne mogu potpisati ugovor kad ne mogu ni trenirati" - poručio je Miočić.

Takva izjava razljutila je Cormiera koji borbu želi što je brže moguće, ali i prvog čovjeka UFC-a Danu Whitea.

"Vidio sam da je Stipe rekao kako će borbe zauvijek biti tu. Ipak neće. Kao profesionalni sportaš morate koristiti prilike. Nadam se da će se Miočić uskoro vratiti i da će se s borbom njega i Cormiera pokrenuti teška kategorija."

Drugi borci traže da se u tešku kategoriju zbog Miočićeve neaktivnosti uvede privremena titula. White odbija takvu mogućnost i prije će razmotriti oduzimanje pojasa prvacima koji se odbijaju boriti.

"Gledat ćemo meč za naslov. Borbe se sada mogu odvijati. Jednostavno je - ili se želite ili ne želite boriti. Oni koji se ne budu htjeli boriti, moguće je da će ostati bez naslova." - kazao je White. 

Top Komentari

GigantMostarski
Onaj ćelavi Dana White prava pudlica od Cormiera
2 2
Zulfikar
Dana je smradina i to zesca, ne mogu da vjerujem kako su mnogi borci glupi jer se bore za sicu odnosno vecina njih se bori za sicu da bi bizon Dana mogao imati casrstvo od 600+ miliona.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi