UFC-u propao veliki meč, ali su spremili žestok povratak za McGregora

Diaz vs. McGregor III u najavi

UFC-u propao veliki meč, ali su spremili žestok povratak za McGregora

M. Šljivak

UFC 230 u New Yorku donijeće nam borbu za prvaka teške kategorije između Daniela Cormiera i Derricka Lewisa, ali tamo neće biti Natea Diaza i Dustina Poiriera.

Poirier se povrijedio i neće moći da učestvuje na eventu planiranom za 3. novembar, pa je UFC bio primoran da sa popisa borbi skine duel protiv Diaza.

Ipak, činjenica da Diaz neće nastupiti početkom novembra otvara mogućnost novog obračuna sa Conorom McGregorom, a borba bi se trebala održati krajem godine ili početkom 2019. godine.

Prethodna dva obračuna Diaza i McGregora izazvala su veliku pažnju. Obojica su upisala po pobjedu i sasvim sigurno da bi ih UFC rado vidio u novom meču.

Pitanje je međutim hoće li McGregor prihvatiti ovu borbu nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova jer je odmah zatražio revanš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi