Nepobjedivi Nurmagomedov jasno poručio: 13-0 i brojimo!
Foto - Instagram

Umar spreman za velike stvari

Nepobjedivi Nurmagomedov jasno poručio: 13-0 i brojimo!

Midhat Šljivak

Legendarni Khabib Nurmagomedov karijeru je završio sa omjerom 29-0, te se posvetio treniranju rođaka.

Čudesni Dagestanac ima itekako dobre nasljednike o čijim karijerama se brine, a tu se najviše ističu Umar i Usman Nurmagomedov.

Umar je prvi koji je potpisao za UFC. Debitovao je u januaru u bantam kategoriji impresivnom pobjedom protiv Sergejy Morozova.

Bila je to njegova 13. pobjeda u karijeri u kojoj još uvijek ne zna za poraz, a jasno poručuje da nema namjeru da doživi poraz tokom karijere.

Oglasi

"13-0 i brojimo", napisao je na društvenim mrežama 25-godišnji Umar.

Umarov mlađi brat Usman (23) trenutno je pod ugovorom sa Bellatorom. I on je bez poraza (12-0), a mnogi tvrde da je bolji čak i od Khabiba.

Usman se bori u lakoj kategoriji u kojoj je Khabib bio dominantan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi