Khabib neporaženog rođaka sprema za UFC debi

Umar za mjesec dana debituje

Khabib neporaženog rođaka sprema za UFC debi

M. Šljivak

Šampion lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov sprema rođaka Umara na debi u najjačoj svjetskoj promociji.

Ovaj 23-godišnji neporaženi borac nastupit će 23. januara na priredbi u kojoj je glavna borba večeri okršaj Conora McGregora i Dustina Poiriera, a protivnik mu je Sergey Morozov iz Kazahstana.

Khabib ima ulogu mentora i trenera mlađem rođaku. Smatra da će kao i on biti veliki šampion, a poslao je interesantnu poruku nešto više od mjesec dana prije borbe.

"Vidite ovog iza mene. On samo želi ući u UFC. Nadamo se da će se 23. januara to konačno desiti. Spremi se, brate", poručio je Khabib.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CIklae2M39N/[/instagram]

Umar je u karijeri na omjeru od 12-0, a s obzirom na to kakvog trenera ima i o kakvom talentu se radi, mogli bismo o njemu dosta toga čuti u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi