Pune tribine i noć za pamćenje na Floridi: Usman nokautirao Masvidala, stravična povreda Weidmana

UFC event

Pune tribine i noć za pamćenje na Floridi: Usman nokautirao Masvidala, stravična povreda Weidmana

E. Škorić

U Jacksonvilleu na Floridi je pred punim tribinama održan jedan od najboljih UFC evenata, a u glavnoj borbi večeri Kamaru Usman je pobijedio Jorgea Masvidala, odbranivši tako pojas.

Usman je nokautirao Masvidala nokautom na početku druge runde, pa je tako stigao do 14. pobjede u UFC-u i druge nad Masvidalom u samo deset mjeseci.

"Rekli ste da želite nasilje, nema na čemu. Hvala Jorgeu, učinio si me nervoznim, morao sam izvesti nešto ovakvo. Postajem sve bolji i bolji. Trener mi je rekao da se držim osnova. Ja sam najbolji borac današnjice", rekao je Usman nakon borbe.

"Nikad nisam bio nokautiran u mojih 50 profesionalnih mečeva. Usman mi je pokazao ono što nije u prvoj borbi, tu snagu. Ovo se dogodi kad ste previše samouvjereni", rekao je Masvidal pred svojim navijačima.

Američka borkinja Rose Namajunas preuzela je pojas u slamka kategoriji poslije čudesnog high-icka kojim je nokautirala Kineskinju Zhang Weili.

Ovu UFC noć obilježila je i teška povreda Chrisa Weidmana u borbi protiv Uriaha Halla u sredenjoj kategoriji. Već u prvom udarcu na meču pukla mu je potkoljenica.

Top Komentari

Hanson091
Ee nekk ga je razvalili, samoo zbog ovog smijeha 20 sekundi prijeee
2 0
Zulfikar
Osman umalo da ga na ahiret pošalje....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi