Uspješan povratak Jona Jonesa

UFC 197

Uspješan povratak Jona Jonesa

U noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu je održan UFC 197, a najviše pažnje privukla je borba između Jona Jonesa i Ovince St.Preuxa.

Bivši prvak u poluteškoj kategoriji imao je uspješan povratak u oktagon nakon jednogodišnjeg odsustva.

Jones nije briljirao, ali je ipak upisao pobjedu jednoglasnom odlukom sudija, te je na taj način došao do privremenog pojasa.

St. Preux je pružio dobar otpor u prve tri runde, međutim, u nastavku borbe nije briljirao, što je Jones iskoristio i sa nekoliko takedowna riješio pitanje pobjednika. Jones je odličan bio i u klinču, a sa druge strane St. Preux nije imao snage da se odupre u posljednjih 10 minuta borbe.

Sjajan nastup sinoć imao je i Demetrious Johnson koji je po osmi put odbranio pojas u muha kategoriji. Američki borac bio je bolji od Henryja Cejuda te je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Pobjedu je upisao i Edson Barboza u duelu sa Anthony Pettisom, kao i Robert Whittaker protiv Rafaela Natala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti