Usyk ušetao u svlačionicu i vratio Joshui pojaseve

Razlog je jednostavan

Usyk ušetao u svlačionicu i vratio Joshui pojaseve

M. Šljivak

Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk (34) u subotu je postao prvak svijeta teške kategorije.

Nekadašnji kralj cruiser kategorije nadmoćno je u Londonu pobijedio Anthonyja Joshuu i postao je vladar teške kategorije.

Fenomenalni Ukrajinac je došao do omjera od 19-0 u karijeri, a Joshua ima namjeru da odmah ugovori revanš kako bi pokušao vratiti izgubljene titule.

Usyk je nakon meča i fotografisanja sa pojasevima prvaka ušetao u svlačionicu Anthonyja Joshue i vratio mu je titule koje je ovaj unio u ring.

Razlog je sasvim jednostavan. Usyk će od organizacija dobiti vlastite pojaseve, dok će Joshua svoje moći da uokviri kao nekadašnji šampion.

"Vidimo se uskoro", poručio je Joshua Usyku dok je ovaj izlazio.

[twitter]https://twitter.com/MichaelBensonn/status/1441910773001986050[/twitter]

Joshua i njegov promotor Eddie Hearn planiraju novi meč sa Usykom već u februaru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi