Vitali Klitschko je spremio posebnu nagradu za Usyka
Foto - Screenshot

Nekadašnji šampion ugostio novog

Vitali Klitschko je spremio posebnu nagradu za Usyka

M. Šljivak

Oleksandr Usyk pobijedio je prethodnog vikenda u Londonu Anthonyja Joshuu i postao je novi vladar teške kategorije.

Čudesni Ukrajinac je dominantno došao do četiri pojasa prvaka svijeta (WBO, WBA, IBF i IBO), a kako bi postao apsolutni prvak potreban mu je WBC pojas kojeg trenutno drži Tyson Fury.

Međutim, Usyk u svojim vitrinama već ima i WBC pojas. Poklonio mu ga je gradonačelnik Kijeva i nekadašnji šampion svijeta Vitali Klitschko.

Klitschko je upriličio prijem za novog prvaka svijeta. Na poklon mu je dao pojas koji mu nedostaje i pokazao je kako je Usyk za njega apsolutni šampion.

Legendarni bokser se umirovio 2012. godine kao WBC šampion svijeta, dok je njegov brat Vladimir držao preostale pojaseve.

Klitschko je osam godina nosio WBC pojas oko struka, a profesionalnu karijeru legendarni bokser je završio sa omjerom 45-2.

Oleksandr Usyk je u karijeri bio apsolutni prvak svijeta cruiser kategorije, a do teškaških titula je došao u tek trećoj borbi u teškoj katgoriji. U karijeri je na omjeru od 19-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi