Nazire se datum revanša Joshue i Usyka

Čin drugi

Nazire se datum revanša Joshue i Usyka

S. Grebović

Svijet boksa je u nedelju večer dobio novog prvaka boksa po verzijama WBA, WBO, IBO i IBF.

Riječ je o fenomenalnom Oleksanderu Usyku koji je nadboksao dosadašnjeg dugogodišnjeg šampiona Anthonyja Joshuu jednoglasnom odlukom sudija (117-112, 116-112, 115-113).

Meč je održan u Londonu na stadionu Tottenhama pred 70 hiljada fanatičnih domaćih navijača koji su na kraju pognute glave morali otići kući.

Joshua je tako pretrpio i drugi poraz u karijeri, nakon što je u junu 2019. godine poražen od Meksikanca Andyja Ruiza, kojeg je nešto kasnije pobijedio u revanšu.

Britanski bokser se neće smiriti dok se ne osveti i sjajnom Ukrajincu, a iz Usykovog tima su dodali da bi revanš mogao da bude održan u Kijevu.

"Jedini uslov da se taj meč desi je da bude održan kod nas. Ne možemo sa sigurnošću precizirati datum, ali to bi se moglo desiti u februaru ili martu naredne godine", rekao je promoter novog šampiona u teškoj kateogrij.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi