Uzima ogroman novac za borbe, a večeras je svoj nastup završio u prvoj rundi

Oleinik savladao Hunta

Uzima ogroman novac za borbe, a večeras je svoj nastup završio u prvoj rundi

Midhat Šljivak

Aleksei Oleinik pobijedio je večeras na UFC eventu u Moskvi Marka Hunta gušenjem u prvoj rundi.

Iako se očekivao veliki spektakl u borbi dvojice teškaša na kraju je meč trajao nešto više od četiri minute, jer je Oleinik u Huntu našao još jednu žrtvu.

Čovjek kojem je nadimak "Kraljevski udav" uspio je da zaustavi Huntove žestoe udarce, da bi ga krajem prve runde bacio na pod, uspio ga je uhvatiti u zahvat i Hunt je predao meč.

Oleiniku je ovo bila čak 45. pobjeda predajom i sada je na omjeru od 57-11-1. Sa druge strane Huntu je ovo prvi poraz gušenjem i sada ima omjer od 13-13.

Interesantno je da je Hunt itekako dobro plaćen, pa za svaku borbu od UFC-a dobija 800.000 dolara, ali iako je sjajan udarač, pitanje je da li zaslužuje toliko novca.

Ovako je Oleinik savladao Hunta:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi