Velika pobjeda Cro Copa

Osvetio se Nelsonu poslije sedam i po godina

Velika pobjeda Cro Copa

E. Škorić

Hrvatski borac Mirko Filipović pobijedio je Roya Nelsona odlukom sudija nakon tri runde.

Mirko je prije osam godina izgubio u UFC-u od Amerikanca, a sinoć ga je pobijedio i stigao do desete pobjede u nizu i prve u Bellatoru.

Iako ima 44 godine, debitanski nastup je Cro Cop obilježio pobjedom, dok je dvije godine mlađi Nelson upisao treći poraz u nizu.

Odmah na početku meča je Mirko zadao nekoliko dobrih udaraca u Nelsonovo tijelo, potom mu zaprijetio i laktom. S druge strane, Nelson je pokušavao da borbu prebaci uz samu ogradu gdje je namjeravao umarati Filipovića.

U drugoj rundi je Mirko pokazao najviše, low-kickovima i high-kickovima je zadavao udarce Nelsonu, koji je ipak sve uspijevao da podnese. Hrvat je dominirao u trećoj rundi sve dok ga Nelson nije srušio na pod minutu prije kraja.

Ipak, Mirko je uspio da izbjegne Nelsonove napade, a na kraju je slavio u revanšu kojeg je čekao više od sedam godina.

"Za mene je ovo bio mentalno težak meč. Više sam se umorio mentalno, nego fizički u ovom revanšu", kazao je Mirko nakon pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije