Spremite kokice: Mirko Cro Cop i Cain Velasquez se vraćaju!
Fantastične borbe nas očekuju. U oktagonu su dvojica fantastičnih boraca na eventima Bellatora i UFC-a

Velikani ponovo u oktagonu

Spremite kokice: Mirko Cro Cop i Cain Velasquez se vraćaju!

M. Šljivak

Vikend koji je pred nama donosi nam dosta uzbuđenja kada je borilački sport u pitanju.

Najviše pažnje svakako privlače borbe u kojima će učestvovati legendarni hrvatski borac Mirko Filipović i legendarni UFC šampion Cain Velasquez.

Cro Cop se nakon septembra prošle godine ponovo vraća u oktagon. Biće učesnik Bellator 216 eventa u Connecticutu, a za protivnika će imati još jednu MMA legendu Roya Nelsona (23-16).

Mirko (37-11-2) će tako imati šansu da se Big Countryju osveti za poraz iz 2011. godine, kada ga je Nelson nokautirao u trećoj rundi UFC 137 eventa u Las Vegasu.

Filipović je u velikoj seriji od devet uzastopnih pobjeda. Odavno je najavljivao osvetu Nelsonu, a sada će konačno imati šansu da mu se revanšira za poraz od prije gotovo osam godina.

Duel Cro Cop - Nelson na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju.

Nakon gotovo tri godine u oktagon se 17. februara vraća i legendarni UFC šampion Cain Velasquez.

Jedan od najvećih teškaša svih vremena povratnički meč radi protiv kamerunske zvijeri Francisa Ngannoua, čovjeka od kojeg je UFC imao velika očekivanja.

Ipak, porazi od Stipe Miočića i Derricka Lewisa su mu uzdrmali šampionske ambicije, ali ponovo želi na vrh što je nagovijestio spektakularnom pobjedom nad Curtisom Blaydesom za 40-ak sekundi.

Cain je međutim poznat kao "lijek" za borce kao što je Ngannou, a i njegov cilj je ponovo titula šampiona koju je dugo imao u svom vlasništvu.

Ovaj meč je na rasporedu u noći sa nedjelje na ponedjeljak...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi