Trener Vladimira Klička najavljuje veliki povratak: Postat će najstariji šampion u historiji
Foto - Instagram

James Ali Bashir tvrdi da se Ukrajinac vraća

Trener Vladimira Klička najavljuje veliki povratak: Postat će najstariji šampion u historiji

Midhat Šljivak

Vladimir Kličko nekada je vladao teškom kategorijom, a njegov bivši trener James Ali Bashir tvrdi da će se Dr. Steelhammer ponovo vratiti u ring.

Ali Bashir je u razgovoru za ukrajinske medije istakao da vjeruje u povratak nekadašnjeg šampiona, pa čak i u osvajanje titule prvaka svijeta.

"Dvije ili tri godine govorim da će se Vladimir vratiti u ring. Svi su me ismijavali i šta ćemo sad? Više nikome nije smiješno! Znam dobro Vladimira Klička, imam sjajan odnos sa njim", rekao je Bashir i nastavio je:

"Proteklih godina sam stalno dolazio u Ukrajinu. Gledao sam ga kako trenira i pitao sam se zašto trenira ako se ne namjerava vratiti? Trenira žestoko i uvjeren sam kako će Vladimir srušiti rekord Georgea Foremana i postat će najstariji šampion svijeta teške kategorije svih vremena. Uvjeren sam da će se vratiti i pobijediti bilo koga od velike trojke - Joshua, Fury i Wilder", istakao je Bashir.

Oglasi

Vladimir Kličko je trenutno 45-godišnjak. U bogatoj karijeri gdje je deceniju i po dominirao svjestskim boksom ima odrađenih 69 borbi i 64 pobjede, od čega je 54 nokautom.

Pet puta je Dr. Steelhammer ring napuštao poražen. Sa trona ga je skinuo Tyson Fury 2015. godine, a nepune dvije godine kasnije nokautiran je od Anthonyja Joshue u spektakularnom meču i to mu je bila posljedna borba karijere.

Podsjetimo, rekord kao najstariji šampion svijeta teške kategorije svih vremena drži legendarni George Foreman koji je 1994. godine postao šampion pobjedom nad Michaelom Moorerom i imao je 45 godina i 99 dana.

Šampionski pojas je u rukama imao sa 46 godina i 169 dana starosti, a jedini koji ga je nadmašio je Bernard Hopkins koji je imao 48 godina kada je uzeo pojas poluteške kategorije 2013. godine.

Top Komentari

amex
Ma nema šanse! Slab je za trojku bio još prije 3 godine kamoli sad..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti