Nokautirao Erka Juna, pokupio stvari i otišao na front osvetiti ubijenog brata
Foto - Instagram

Vladimir Mineev donio nevjerovatni odluku

Nokautirao Erka Juna, pokupio stvari i otišao na front osvetiti ubijenog brata

Midhat Šljivak

Ruski borac Vladimir Mineev (32) pobijedio je nedavno bh. borca u kickboxing meču održanom u Rusiji.

Erko Jun je hrabro ušao u meč protiv mnogo iskusnijeg Rusa. Nije međutim izdržao i nokautiran je u trećoj rundi.

Nakon ove pobjede 32-godišnji borac morao je u rusku vojsku. Odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina da mobilizuje sve muškarce dočekala je i Mineeva.

On se doduše samovoljno prijavio u vojsku. Uradio je to nakon što mu je brat Pyotr poginuo još na samom poketku ruske agresije na Ukrajinu.

Mineev se odlučio prijaviti za odlazak na front. Poziv je dočekao tek nakon nekoliko mjeseci i već je na frontu u gradi Mariupolj gdje želi osvetiti ubijenog brata.

Oglasi

Vladimir Mineev je pobjedom nad Erkom Junom došao do 24. pobjede u kickboxingu. Trenutno je na omjeru od 24-2 i s obzirom na to da je otišao na front, ovo bi mu mogla biti posljednja borba u karijeri.

Ne zna se koliko će okupacija trajati. Mineev se odlučio uzeti pušku u ruke i napasti Ukrajinu, što je bespotreban potez za jednog poznatog sportistu.

Treba svakako istaći da je Rus veoma uspješan i u MMA sportu. Tamo je na sjajnom omjeru od 16 pobjeda, jednog poraza i jednog no contest meča.

Dosta je ruskih boraca koji su mobilizovani. Neki od njih su uspjeli da pobjegnu iz države, a najžešći otopor je trenutno u Dagestanu, gdje niko ne želi ratovati i gubiti život za Putina.

Podsjetimo, dosta poznatih boraca iz Ukrajine je na početku ruske okupacije odlučilo braniti svoju zemlju i uzeli su pušku u ruke.

Među njima su svakako najpoznatija braća Vladimir i Vitali Kličko, tu je bio i aktuelni šampion svijeta teške kategorije Oleksandr Usyk, kao i Vasiliy Lomachenko.

Top Komentari

HerrOttoFlick1921
Idi brate, pravac na prvu liniju za Harkiv, Herson, Lyman, biraj ;) Ovaj će poslužit kao gnojivo za suncokrete ?
3 0
zajid08
Nek' ide budala u tudju drzavu ginut'
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi