Zastava Bosne i Hercegovine u Rusiji: Ovako je s njom dočekan Erko Jun
Foto - Screenshot

Zanimljiva situacija

Zastava Bosne i Hercegovine u Rusiji: Ovako je s njom dočekan Erko Jun

Midhat Šljivak

Bh. borac Erko Jun poražen je jučer u ruskom gradu Elista od iskusnog kickboxera Vladimira Mineeva.

Bio je ovo debi za Juna u kickboxingu. Za vatreno krštenje dobio je izuzetnog protivnika koji je bio apsolutni favorit u ovom meču.

Na kraju je tu ulogu 32-godišnji ruski borac i opravdao. Dominantno je slavio prekidom u trećoj rundi i Erka je čak četiri puta slao na pod.

Međutim, izuzetno je zanimljivo bilo vidjeti kako je borac iz Bosne i Hercegovine dočekan u Rusiji kada se zna da ova zemlja nije baš prijateljski nastrojena prema našoj zemlji.

Odgovor je - gospodski. Navijači u Elisti bili su zaista nevjerovatni i srdačno su pozdravili Erka po ulasku u ring.

Oglasi

Na putu prema borilištu svi su htjeli pozdrav. Pokazali su zaista veliko poštovanje na čemu im je bh. borac nakon meča zahvalio.

"Hvala vam svima. Počastvovan sam što sam se večeras borio ovdje protiv protivnika kakav je Vladimir Mineev", rekao je Erko Jun i dobio je aplauze publike.

Našem borcu ovo je dakle bio debi u kickboxingu i vidjet ćemo hoće li u budućnosti odraditi još koji meč u ovom borilačkom sportu.

Naravno, izvjesno je da ćemo ga gledati u mješovitim borilačkim vještinama (MMA), gdje je u dosadašnjoj karijeri odradio sedam borbi uz omjer od pet pobjeda i dva poraza.

Ko zna, možda Mineev u budućnosti bude njegov rival i u MMA sportu. I ruski borac je odradio 18 MMA borbi u kojima ima učinak od 16 pobjeda, jednog poraza i jednog no contest meča.

Top Komentari

SarajFK
****nar ns je razocarao. Jebbo ga Putalj!!!
1 0
Gorki
U Elisti vecinski zive mongoli, budisti. Taj narod svakog docekuje gospodski.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi