Vraća se legendarni Anderson Silva
Iako su mu 43 godine legendarni Brazilac ne odustaje od karijere. Želi i dalje da se bori nakon i da dokaže svoju veličinu

Brazilac ponovo u oktagonu

Vraća se legendarni Anderson Silva

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, Brazilac Anderson Silva, vraća se u oktagon.

UFC je objavio kako će se legendarni Brazilac u februaru naredne godine boriti protiv neporaženog borca Israela Adesanyje (15-0).

Ovom 43-godišnjem vetaranu biće to prva borba nakon dvije godine. Posljednji nastup imao je u februaru 2017. odine kada je savladao Dereka Brunsona.

Nakon toga je pao na doping testu, pa je morao na pauzu, ali je konstantno najavljivao povratak koji će se na kraju i desiti.

Na drugoj strani će biti 29-godišnja zvijezda u najavi Israel Adesanya, a ako uspije savladati Silvu pred njim će biti sasvim sigurno borba za titulu u kategoriji do 84 kilograma.

UFC 234 na kojem će se Silva vratiti bie održan u australskom Melbourneu.

Top Komentari

Zoilomas
Bolje mu je da se ne vraca
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi