Weidman: Povratiću pojas

Bivši UFC prvak

Weidman: Povratiću pojas

Chris Weidman tokom UFC 194 izgubio je pojas u srednjoj kategoriji. Na toj priredbi bolji od njega bio je Luke Rockhold koji je slavio prekidom u četvrtoj rundi.

Američki borac je u tom duelu bio poprilično ravnopravan rival tokom dvije runde, ali ga je skupo koštala jedna greška pri pokušaju kružnog udarca, koju je Rockhold objeručke prihvatio, poslije čega je iskusno završio meč.

Ipak, Weidman je ubjeđen da bi ponovo mogao doći do šampionske titule, te je dodao kako će to bii najveći ispit u njegovoj karijeri, čak veći od onog kada je u dvoboju  sa Andersonom Silvom došao do velike pobjede i pojasa.

"Biću veoma spreman i fokusiran. Za mene je ovo borba od izuzetne važnosti. Moram da uđem u oktagon i da dominiram, jer je u pitanju moja daljnja karijera. Več sam poče o sa treninzima, mnogo ranije nego što sam to činio prije", izjavio je bivši šampion za "Inside MMA". 

Podsjetimo, revanš između Rockholda i Weidmana zakazan je za UFC 199 koji je na programu 4. juna ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi