'Posljednji imperator' izazvan od brazilske legende: Spreman sam doći u Moskvu
Foto - Instagram

Werdum izazvao Fedora

'Posljednji imperator' izazvan od brazilske legende: Spreman sam doći u Moskvu

M. Šljivak

Legendarni Fedor Emelianenko vraća se u oktagon 23. oktobra u Moskvi nakon dvije godine pauze.

Bellator je objavio kako stiže u Moskvu u oktobru ove godine i da će na ovom eventu glavna borba večeri pripasti čuvenom Fedoru, koji će se tako nakon dvije godine pauze vratiti u oktagon.

Još uvijek nije poznato ko će biti protivnik 44-godišnjeg Fedoru, a javnu ponudu poslao je nakadašnji UFC-ov prvak Fabricio Werdum.

Werdum (43) je pobijedio Fedora 2010. godine i sada mu nudi revanš.

"Ako 'najveći' želi osvetu, spreman sam doći u Rusiju", napisao je Werdum i zatim je dodao:

"Fedor nikad nije bio 'najveći' jer ja sam ga završio", napisao je Brazilac.

Werdum je u MMA karijeri na omjeru 24-9-1-1, dok je 'Posljednji imperator' na omjeru 39-6-1. Posljednji meč odradio je 2019. godine kada je nokautirao Quintona Jacksona u Japanu.

Treba svakako istaći da Werdum nije pod ugovorom sa Bellatorom, već sa PFL promocijom, no organizacija ga je spremna pustiti ako bi se borba u Moskvi zakazala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi