White objavio datume za Khabibov povratak

Datum je poznat

White objavio datume za Khabibov povratak

Midhat Šljivak

Predsjednik UFC-a Dana White najavio je povratnički meč prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova.

Dagestanac je posljednji meč odradio u septembru prošle godine kada je u Abu Dhabiju odbranio naslov protiv Dustina Poiriera.

Planirana odbrana pojasa protiv Tonyja Fergusona zakazana za 18. april je odgođena, a Ferguson je dobio novog protivnika u liku Justina Geathjea s kojim će se boriti 9. maja za privremeni pojas.

Pobjednik će gotovo sigurno ići na Khabiba, a White je objavio kada bismo The Eaglea ponovo mogli gledati u oktagonu.

"Khabib se vraća u septembru ili oktobru", rekao je White za ESPN i dodao je:

"Pobjednik meča Ferguson - Gaethje će se boriti s Khabibom za titulu, to je 100 posto. Ovo će biti jedna od najžešćih borbi koje ste ikada vidjeli", poručio je White.

Khabib je za sada neporažen u profesionalnoj karijeri, a Ferguson i Gaethje su ljudi kojima se daju najveće šanse da mu nanesu prvi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi