"Od Khabiba tražim da me pokuša ubiti u borbi"

Gaethje spreman za velike stvari

"Od Khabiba tražim da me pokuša ubiti u borbi"

Midhat Šljivak

Justin Gaethje pokušat će 9. maja doći do titule privremenog prvaka lake kategorije UFC-a.

Gaethje će u fantastičnom meču za protivnika imati čudesnog Tonyja Fergusona, a pobjednik će se vjerovatno boriti protiv Khabiba Nurmagomedova za ujedinjenje titula.

Uvjeren je sjajni borac da će pobijediti Fergusona, a nakon toga želi Khabiba i mnogi smatraju da uz Tonyja jedini može ugroziti šampiona.

"Kada stave taj pojas oko mene neću to smatrati konačnom destinacijom. To će mi biti putokaz do vrha. Bit će ljepo imati pojas, ali to ne znači da sam prvak. Kada pobijedim Tonyja, borit ću se s Khabibom. Želim biti najbolji na svijetu, a kada dođe do te borbe, želim da me pokuša ubiti, inače ga neću poštovati", rekao je Gaethje za ESPN.

UFC je svoj event zakazao za 9. maj, a vidjet ćemo hoće li se on zaista i dogoditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi