White tvrdi: U UFC-u nema kanti, nikome ne sređujemo lagane borbe
Foto - EPA

Prvi čovjek organizacije uvjeren u svoje riječi

White tvrdi: U UFC-u nema kanti, nikome ne sređujemo lagane borbe

M. Šljivak

Prvi čovjek UFC-a Dana White tvrdi da najjača svjetska MMA organizacija nikome nije davala lagane borbe.

Iako je u prošlosti u ovoj organizaciji bilo svega i svačega kada je izbor borbi za određene borce, White tvrdi da apsoluno nikom nije namješten idealni protivnik.

Također, tvrdi da u ovoj organizaciji nema 'kanti' i da su svi vrhunski borci.

"Ako dođeš do nivoa da postaneš UFC svjetski prvak, prošao si kroz niz pravih ubojica i to od prvog dana kada si ušao u oktagon. Mi nikome ne dajemo lake borbe ili borbe za zagrijavanje. U našem rosteru nema kanti, to nije način na koji mi radimo", rekao je White za TSN.

Ipak, mnogo je onih koji ne dijele mišljenje sa prvim čovjekom UFC-a, pa su tako na društvenim mrežama navodili razne primjere boraca koje je organizacija gurala prema vrhu.

Među imenima koja se spominju je i Conor McGregor, ali i Greg Hardy, te CM Punk.

Top Komentari

Rajvosa2019
Naravno da se namjesta - gura, ogromna lova je u pitanju - lova busi gdje burgija nemoze - uvjek bilo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije